Etnokultūrinė diena ,,Pas Kaziuką”

Naujienos Lekėčiuose

Panemunių MDC Lekėčių skyriaus bendruomenė ne tik dalyvavo miestelio Kaziuko mugėje, bet ir visą dieną skyrė etnokultūrai. Renginį pradėjo tikybos mokytoja R. Dumskienė primindama mokiniams, kodėl šv. Kazimieras svarbus Lietuvai (jis – Lietuvos globėjas) ir mūsų parapijai. Mokytoja pasakojo apie karalaičio Kazimiero gyvenimo kelią ir tapimą šventuoju. Paskiau vyko netradicinės pamokos. Visi mokiniai iš anglų kalbos mokytojos M. Martinkaitienės sužinojo apie 10 m aukščio meninę instaliaciją ,,700 verbų“ Vilniuje Kaziuko mugėje ir dalinosi įspūdžiais angliškai. Visose mugėse visais laikais buvo svarbūs ir matavimo vienetai, tad matematikos mokytojas J. Kaminskas supažindino su metriniais ir imperiniais matavimo vienetais.

Didžiausias dėmesys skirtas senoviniams matavimo vienetams. Aštuntokai ėjo į darželį ir mokė skaičiuoti angliškai, su mažyliais lipdė skaičius iš siūlų.

Mokytojos J. Balčiūnienė ir V. Jonaitienė mokė stalo žaidimų – ,,Šarados“, ,,Scrabble“ ir Kahoot atliko užduotis apie šv. Kazimierą ir Kaziuko mugių tradicijas. Geriausiai sekėsi Einorui ir Rokui, Lukecijai ir Adomui.

Mokytojos L. Laurinaitienė ir L. Petrauskienė su visais mokiniais gamino ,,baubaušiukus“ – miltinius balionus, kuriuos dovanojo visiems norintiems. Per lietuvių kalbos pamokas mažesnieji minė mįsles, pabaigė patarles, kūrė sakinius, kuriuose visi žodžiai prasideda raide K (kaip Kazimieras), ieškojo skirtumų paveikslėliuose. Vyresnieji dalyvavo protmūšyje (nugalėjo Karolio komanda) ir inscenizavo patarles, kurias priešininkai turėjo atspėti.

Po netradicinių pamokų visi susirinko aptarti visos dienos veiklų, pasigirti, kas geriausiai pavyko. Žinoma, gėrėjomės pradinukų tądien gamintais darbeliais, kuriuos jie mums pristatė. Kiek visko ten buvo (pavydėkit tie, kas nebuvot!): ir drugelių, ir paukštelių, ir gėlyčių, ir viščiukų, ir saldainių, ir keksiukų, netgi ,,baubaušiukų”! Prašom atleisti, jei ko nepaminėjom – akyse marguliavo nuo gausybės. Ir… kiekvienas galėjo šventę pajusti – darbelius buvo galima pasiimti, dovanoti, išsidalinti.

Nuoširdžiai dėkojame visiems, kūrusiems šventę, ir gražiai joje dalyvavusiems.

Nuotraukos:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0up8cZEdesjeecZ3NQmEiMZbsR1icNL9QhDMetTiY8ZDh3a8Jiuo73M3Lsa4ZMWjql&id=100068713906037